Adaptieve Cruise control

Rijd je te dicht op je voorganger, minder dan zo’n 2 seconden of 20 meter, dan past de adaptieve cruisecontrol je snelheid automatisch aan. Sommige uitgebreide adaptieve systemen kunnen zelfs filerijden. Deze slimme cruisecontrol is goed voor de verkeersveiligheid en de doorstroming.

Een sensor welke gemonteerd is aan de voorzijde van de auto, bijvoorbeeld in de bumper of binnenspiegel,  meet de afstand tot je voorligger en zijn snelheid. Deze sensor stuurt informatie naar een computer en vergelijkt die met de ingestelde snelheid en berekent een veilige volgafstand.  Vindt de computer dat de snelheid moet worden aangepast dan zorgt de adaptieve cruise control er voor dat uw auto remt of versnelt.

Kan een adaptieve cruise control achteraf gemonteerd worden?

Nee, helaas kan dit niet. De adaptieve cruise control kan zelf remmen en dat kan alleen als de cruise control is aangesloten op de computer van de auto. Naast het feit dat dit zeer kostbaar zal worden is dit ook niet toegestaan in Nederland. De auto zal dan opnieuw gekeurd moeten worden door de RDW. 

Bel met onze specialisten

Onze cruisecontrol specialisten zitten op werkdagen van 9 tot 5 voor u klaar en geven graag antwoord op uw vragen!

Heeft u advies nodig of heeft u een technische vraag?
Twijfel niet, bel vandaag nog met onze cruisecontrol specialisten!

0522 745 291